HA DET GØY SAMMEN

Hvordan skal vi komme oss opp fra sofaen i disse OL tider? Aldri har det blitt vist mer fysisk aktivtet på TV enn i dag.  1 million av oss nordmenn kommer oss aldri ut av den sofaen. Det er generelt for lite aktivitet på barnerommet og  i sofaen.  Vi er utrolig gode til å heie  og engasjere oss i toppidrettsutøverne vi ser på TV . Vi elsker å se sport på TV, vi blir stolte og glade over gode prestasjoner.
Hva med oss selv? Vi må ikke glemme å HEIE PÅ oss selv 🙂

Hvorfor skal vi trene?
Driver du  fysisk aktivitet lever du lenger og kan får opptil 10 flere “gode år”. Bedre helse, velvære, mer energi, kapasitet, og bedre psyklisk helse. Studier viser at fysisk aktivitet forhindrer depresjon, gjør oss smartere, gir oss overskudd og godt humør!
For å oppnå disse “godene” er det  lurt og viktig  å stimulere kroppen til hverdagsaktiviteter , i tillegg til  litt hard trening minst tre dager i uka.

Når man er ung er det ofte utsende som er i fokus, når man blir eldre er det helse som er viktig. Det er viktig å legge grunnlaget tidlig for fysisk aktivitet, slik at man får et godt forhold til det å bevege seg som varer livet ut.

Her har vi som allerede er i gang store muligheter til å gå foran som et godt forbilde. Det gir  mye motivasjon og inspirasjon i å stå frem som godt eksempel. Er du aktiv og viser aktivitetsglede smitter det raskt over til andre 🙂

Ha det gøy sammen! Man skal trene i dag, slik at man får lyst til å trene i morgen ! 🙂

Jentetur skiklubben           DSCN1388